SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ


Surówka z kapusty pekińskiej idealnie pasuje do obiadu.Do kapusty można wykorzystać wiele różnych warzyw, wszystko zależy od smaków i gustów.Ja proponuję dziś poniższy skład.
Składniki:
- kapusta pekińska
- kawałek białej części pora
- ogórek kiszony
- marchew
- rzodkiewki
- jabłko
- 0,5 opakowania jogurtu bałkańskiego
- 1 łyżkę majonezu
- 1 łyżeczkę chrzanu
- sok z połowy cytryny
- sól
- pieprz
- cukier do smaku
Pokroiłam parę liści kapusty pekińskiej, uprzednio wykroiwszy z nich grube białe części.

Na tarce starłam parę rzodkiewek i marchew

Dodałam jabłko

Pokroiłam pora

I na koniec dodałam obrane ze skórki i pokrojone kiszone ogórki

Wszystko wymieszałam

Do miseczki przełożyłam składniki do sosu.Wymieszałam je i polałam nim surówkę.

