Chyba dawno nie jadłam sernika bo takiego miałam smaka, że mimo, że ciągle nie mam czasu to jednak wygospodarowałam chwilę na zmielenie sera i upiekłam pyszny sernik waniliowy. Nie wiem jak to się dzieje ale każdy kolejny smakuje mi bardziej niż poprzedni. A niby wszystkie są podobne.
Ciasto drożdżowe z owocami zatopionymi w masie kokosowej ,a to wszystko posypane kruszonką. Czy potrzeba coś jeszcze dodawać ? Dla mnie pycha ! Przepis znalazłam na tej stronie , tylko dostosowałam go do wymiarów mojej blaszki i zmieniłam parę szczegółów.
W podziękowaniu za Wasze wszystkie życzenia, miłe słowa, serdeczności, uściski i całuski zapraszam na mój urodzinowy tort. Tort pyszny, delikatny jak obłoczek, wspaniale czekoladowy, słodki, ale nie za słodki. Świetny kakaowy biszkopt (który udał mi się bez problemów), przełożony musem czekoladowym wykonanym na bazie serka mascarpone i śmietany, truskawkami i truskawkowym musem. Tort idealny. Niebo w gębie.
Chciałam zrobić sernik kokosowy ale taki, żeby nie zawierał wiórek. Wpadłam zatem na pomysł, żeby dodać Malibu, które zrobiłam jakiś czas temu. I był to kokosowy strzał w dziesiątkę. Sernik jest tylko delikatnie kokosowy, nie przytłacza swoim aromatem i nie zapycha. Bardzo polecam:)
Bardzo chciałam wypróbować ciasto piwne w zestawie z rybą bo wiele słyszałam o takim połączeniu. W sumie to taka ryba niewiele różni się od tej, którą robiłam do tej pory chociaż muszę przyznać, że ciasto miało wspaniałą konsystencję. Piwa prawie wogóle nie czuć tak więc śmiało można robić taką rybkę.
Dziś razem z Anitką przedstawiamy Wam naszą wspólną propozycję do akcji Gotujemy po polsku, pod patronatem serwisu zPierwszegoTłoczenia.pl. To pyszne, śląskie ciastka z serowym farszem - margarynioki. Wszystkim bardzo smakowały, rozeszły się w ekspresowym tempie, wiem, że u Anitki także ;) Ciekawe, pachnące, pyszne. Cukrowa skorupka na wierzchu jest fajnie chrupiąca, całość ma smak na medal, po prostu. Polecam serdecznie!:)
Dawno nie robiłam żadnych słodkości więc dzisiaj przyszła pora na sernik. Sernik straciatella z dodatkiem polewy miętowej powstał na podstawie obserwacji różnych przepisów jakie posiadam. Coś dodałam, coś ujęłam i powstał taki oto serniczek. Niezyt słodki z kawałkami czekolady i orzeźwiającą polewą miętową. Polecam:)
Bardzo smaczne ciasto pulchniutkie, delikatne a zarazem lekko mokrawe, w smaku bardzo przypomina mi suflet czekoladowy. A samo ciasto zupełnie inaczej smakuje z dodatkiem nutelli polecam ;-)
Chociaż lato dawno się skończyło to jednak nie ma powodu, żeby maszynę do lodów chować w kat. Ja niedawno swoją odświeżyłam i zrobiłam lody czekoladowe.
Pewnie wiele osób słyszało już o gofrach na maślance. Chociaż mam swój wypróbowany przepis chciałam jednak wypróbować jeszcze ten znaleziony u Cudawianki. Gofry na maślance są tak pyszne jak zachwalali je ci, którzy już je piekli.Chrupiące, rumiane, jednym słowem pyszne. Polecam:)
Tego kurczaka próbowało już wiele osób i za każdym razem kiedy ktoś pokazywał swoje zdjęcie nabierałam ochoty i ja. No i w końcu zmobilizowałam się. Ale, że ciągle brak mi czasu i się śpieszę to przepis przeczytałam niewuażnie i rano wyjęłam sobie udka a po południu, gdy zabrałam się za obiad okazało się, że potrzebne były piersi.
Powiem krótko: ten sernik jest po prostu wspaniały ! Być może robiony ściśle według przepisu byłby bardziej kremowy , ale zapewniam , że i ze zwykłym białym serem wychodzi pyszny - delikatny , wilgotny , wręcz soczysty , a do tego bardzo dobrze daje się kroić.