Sernik Malibu

Sernik  Malibu

Chciałam zrobić sernik kokosowy ale taki,  żeby nie zawierał wiórek. Wpadłam zatem na pomysł, żeby dodać Malibu, które zrobiłam jakiś czas temu. I był to kokosowy strzał w dziesiątkę. Sernik jest tylko delikatnie kokosowy, nie przytłacza swoim aromatem i nie zapycha. Bardzo polecam:)

Zdjęcie - Sernik  Malibu  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 190 g ciastek digestive w gorzkiej czekoladzie
  • 60 g roztopionego masła
  • 70 dag twarożku kremowego
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jajka 
  • 1/2 szklanki Malibu
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • Przygotować spód. Ciastka pokruszyć blenderem lub wałkiem. Wymieszać z roztopionym masłem. Wcisnąć w dno tortownicy. Schłodzić w lodówce, do czasu przygotowania masy serowej. Aby przygotować masę serową wszystkie składniki dokładnie zmiksować (nie oddzielać białek od żółtek). Wylać na przygotowany spód. Piec około 1 godziny w temperaturze 170ºC

    Smacznego:) 

    Kategorie przepisów