Zapraszam na pyszne śniadanie. Świeża bułka wypełniona chrupiącym boczkiem, do tego wbite jajko i całość zapieczona w piekarniku i posypana pachnącym szczypiorkiem.
Idealne na śniadanie.Bez skorupek,które trzeba obierać. Jajka te można jeść z dowolnymi ulubionymi dodatkami:chrupiącym boczkiem,szynką parmeńską,majonezem,rzeżuchą czy kiełkami...
Bułeczki te upiekłam w ramach zabawy wypatrzonej u Ireny i Andrzeja „Upiecz Smakowity Chleb”, której patronem są Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica”, producent margaryny Smakowita.
Przed Wami druga odsłona tureckich chlebków, tym razem z kurczakiem. Jest równie pyszna jak poprzednia z mięsem mielonym. Te chlebki na stałe trafiły do naszego rodzinnego menu. Czeka je jeszcze wiele różnych wersji nadzienia :)
Ryż ugotować , ostudzić. Paluszki krabowe skropić sokiem z cytryny, a następnie pokroić w kawałki. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić i dodać majonez.