Burrito
Pikantne i sycące burrito świetnie nadaje się na obiad. Miłośnicy kuchni meksykańskiej jeśli jeszcze nie mieli okazji koniecznie muszą spróbować. W przypadku braku wystarczającej ilości czasu można wykorzystać gotowe placki tortilli. Ja jednak polecam przygotowanie domowych. A wiecie, że burrito to po hiszpańsku osiołek:)
Składniki (na ok. 18szt.):
Tortille:
Składniki (na ok. 18szt.):
Tortille:
- 4 szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki wody
- 2 łyżeczki soli
- ok. 750g mięsa mielonego wieprzowego
- 250g pieczarek
- 1 pomidor
- 1 czerwona papryka
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- 2 czerwone cebule
- 2 ząbki czosnku
- ok. 150g żółtego sera
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra
- olej do smażenia
- 200g przecieru pomidorowego
- papryka słodka i ostra