Smażone ziemniaczki z tuńczykiem

Smażone ziemniaczki z tuńczykiem
Cóż tu ugotować , wykorzystujemy słoneczko na dworze ,gotujmy szybko i smacznie .

składniki

1 kg ziemniaków
2 cebule,
1 garść fasolki szparagowej
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
szczypiorek,
pieprz kolorowy

Fasolkę myjemy przebieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki obieramy i gotujemy ,ale nie do miękkości . Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy w plasterki . Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na oleju ale małej ilości podsmażamy plasterki ziemniaków. Gdy robią się złote dodajemy pokrojona cebulkę ,mieszamy i dalej smażymy .Dodajmy ugotowaną fasolkę . Gdy warzywa są podsmażone dodajemy lekko odsączonego tuńczyka . Doprawiamy pieprzem i sola do smaku . Dodajemy posiekany szczypiorek.


Kategorie przepisów