Udało mi się ulepić najlepsze pierogi jakie dotychczas miałam okazję jeść, a jadam je często i w różnych miejscach. Aby dalej się nie rozpisywać, krótko: Tego przepisu nie zamienię przenigdy, na żaden inny!Troszkę narcystycznie, ale uwielbiam swoje pierogi:P
Dzisiaj pyszna fasolka po bretońsku, danie jednogarnkowe, które uwielbiam. Fasolka to smak mojego dzieciństwa i wspomnienie babci krzątającej się po kuchni. Syci, smakuje wyśmienicie, czego można chcieć więcej.......
Danie to popularne jest w kuchni Europejskiej.Nadzienia są przeróżne w zależności od regionów i pomysłów np. z kaszą,grzybami,ziemniakami.Ja proponuję gołąbki z mięsem i ryżem zawijane w liście białej kapusty.
Kto jest smakoszem ryb na pewno nie pogardzi "rybą po grecku". Ja często robię to danie na Wigilię albo na jakieś przyjęcia. Przepis sprawdzony, od lat według niego przygotowuje się taką rybę u mnie w domu, polecam!
To włoskie danie znane jest na całym świecie.Postanowiłam je trochę zmodyfikować i zamiast tradycyjnego spaghetti bolognese, przyrządziłam małe klopsiki w sosie pomidorowym i makaronem.
Trudno wyobrazić sobie kuchnię indyjską bez ryb.Gotowanie ryb z warzywami to tradycyjny sposób ich przyrządzania wewschodnich regionach Indii. Aromatyczne przyprawy,warzywa i ryba.
Z myślą o akcji naleśnikowej przygotowałam "naleśniki po meksykańsku". To naleśniki nadziewane sosem pomidorowym połączonym z fasolą i kukurydzą, naprawdę pyszne.
Zgodzicie się chyba ze mną, że na każdej imprezie imieninowej nie może zabraknąć śledzika:-) Śledzie powinny gościć także częściej na naszych stołach bez okazyjnie, ponieważ ryby są bardzo zdrowe.
Przedstawiam pomysł na karkówkę zapiekaną w sosie pomidorowym. Pierwszy raz przygotowałam ją na urodziny mojego taty i karkówka zasmakowała moim domownikom:-)
Tym razem inne krokiety, bo z farszem szpinakowym i żółtym serem, przepis według własnego pomysłu. Pierwszy raz robiłam i raczej nie skończy się na jednym razie. Krokiety są pyszne, bardzo lubię połączenie szpinaku z czosnkiem.