SPAGHETTI Z MIĘSNYMI KLOPSAMI


Składniki:
- 500g mięsa wieprzowego ew.wołowego
- około 150g bułki tartej
- około 150ml mleka
- 2 szt.cebuli
- pomidory/pasta pomidorowa
- bazylia
- oregano
- 3-5 ząbki czosnku
- sól pieprz
- makaron
- garść kapar
- parmezan
- czarne oliwki

Mięso zmieliłam, doprawiłam solą, pieprzem i startym czosnkiem.Podsmażyłam pokrojoną drobno cebulkę i dodałam ją do mięsa.

Dodałam bułkę do mięsa i wymieszałam.


Uformowałam malutkie mięsne kuleczki.Podsmażyłam je na oleju.

Teraz pora na sos.
Wlałam do garnka pomidory z puszki i dodałam również pastę z pomidorów.

Podsmażyłam pokrojoną drobno cebulkę, dodają pod koniec smażenia starty czosnek.

I dodałam je do pomidorów.

Wsypałam sól,pieprz,bazylię i oregano.

Pokroiłam również kapary i dodałam do sosu.

Włożyłam do sosu usmażone wcześniej klopsiki.

Ugotowałam al dente makaron

Podawałam spaghetti z pokrojonymi czarnymi oliwkami iposypanym na wierzch startym parmezanem.

Smacznego!