PLASTERKI PIECZAREK ZAPIEKANE Z MOZZARELLĄ I TYMIANKIEM
Potrawa którą poniżej proponuję jest nadzwyczaj prosta i naprawdę jej wykonanie trwa moment.Idealnie pasuje na szybką kolację i przyjęcia.
Składniki:
- około 10 pieczarek
- ser mozzarella 125 g
- listki świeżego tymianku ( ja użyłam suszonego)
- sól morska
- świeżo zmielony czarny pieprz
- oliwa z pierwszego tłoczenia
Plasterki pieczarek pokroiłam w cienkie plasterki irozłożyłam z nich warstwę w żaroodpornym półmisku.
Posypałam je startą mozzarellą.
Posypałam tymiankiem.Przyprawiłam solą,pieprzem i skropiłam oliwą.
Wstawiłam do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika i zapiekałam aż ser się zarumieni.Pod koniec pieczenia włączyłam na kilka chwil termoobieg.Podawałam gorące z ziołowo-czosnkowymi grzankami.
SMACZNEGO!