Są idealne do popołudniowej kawy. W wykonaniu są naprawdę szybkie i proste. A co najważniejsze wiesz co jesz;-) Pysznie czekoladowe! I o to chodzi, jeśli chce się zjeść słodkości.
Wyszły wyjątkowo smaczne - kruche z dodatkiem ciągnących, miękkich fig, bardzo aromatyczne za sprawą cukru muscocado i z pysznym dodatkiem ciemnej czekolady. Oczywiście pełnoziarniste!
Owsianka na wynos, tak w skrócie nazwałam te wypełnione płatkami owsianymi muffinki. To moja propozycja na śniadanie dla zabieganych, którzy nigdy nie mają rano czasu. Przygotować można je wieczorem aby następnego dnia wrzucić muffinkę do torebki i .. w drogę.
Czekolada to dla mnie jak kryptonit dla supermana, zapach, smak, sam widok czekolady pobudza moje zmysły, mogę zjeść każdą ilość, gorzej tylko z tym co będzie po pochłonięciu jej w dużych ilościach
Już od dawna przymierzałam się do zrobienia brownie i w końcu mi się udało:)! Oczywiście jestem fanką tego ciasta czekoladowego – lekko chrupiącego na zewnątrz i bardzo wilgotnego w środku – tak bardzo popularnego w Ameryce i Kanadzie. Kawałek ciasteczka brownie ze szklanką mleka i świat od razu lepiej wygląda !
Ostatnio królują u mnie różnego rodzaju ciasteczka, a te są naprawdę przeepyszne. Świetna przekąska w trakcie męczącego dnia :) Do ciastek użyłam żurawiny, rodzynek, pestek dyni i słonecznika, ale wy użyjcie swojej ulubionej mieszanki bakalii.
Nie ulepiłam królika-bałwana w te święta, chociaż kusiło mnie aby to zrobić nie jeden raz. Za to upiekłam króliki (...). U mnie króliki wystąpiły w odsłonie kakaowej.
Pyszne i aromatyczne małe wypieki, które urozmaicą niejedno letnie śniadanie. Zatopione w nich młode jabłka świetnie komponują się ze zdrowym dodatkiem do wypieków- czyli musli. Muffinki kojarzą nam się z deserem, a może dla odmiany upieczesz je na weekendowe śniadanie?
Moje ciasteczka, tak jak się spodziewałam, wyszły obłędne. Chrupkie na zewnątrz, miękkie w środku, jeszcze ciepłe z cudownie rozpływającą się na języku (i dłoniach) czekoladą. Czysta rozkosz.
Kruche, rozpływające się w ustach, bez dodatków niewiadomego pochodzenia - domowe bezy ! Najlepsze są te długo, długo, długo suszone w niewysokiej temperaturze.