Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu

Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu

Zdjęcie - Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Szybciutkie, pyszne, chrupiące, małe słodkości na jeden kęs.
W smaku przypominają legendarne Rafaello.
Fanom tych smakołyków będą smakować.

Składniki:

  • 200-300g krakersów (solonych)
  • 1 puszka mleka skondensowanego (słodzonego)
  • 70g płatków/słupków migdałowych
  • 70g wiórków kokosowych
  • 30-50 ml Malibu

Krakersy rozdrobnić.
Połączyć z mlekiem.
Dodać wiórki, migdały i Malibu.
Powstałą masę włożyć do lodówki na 10-15 minut.
Po czasie dłońmi formować kulki.
Obtoczyć je w uprażonych na suchej patelni wiórkach kokosowych.
Włożyć do lodówki na kilka godzin.


Zdjęcie - Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Trufle kokosowo-migdałowe z kroplą Malibu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów