Drożdżowe babeczki, czy jak kto woli bułeczki, z czekoladą to coś w sam raz na jesienne, ponure dni. Podawane na ciepło, puszyste, pachnące czekolada i cynamonem rozgrzeją nie tylko ciało ale i duszę. Łatwe w przygotowaniu, pieczone w formie na muffiny są prawdziwym smakołykiem.
Pochwalę się moimi rogalami :) Co prawda z lekkim opóźnieniem bo wpis powinnam zrobić wczoraj ale liczy się to, iż upiekłam i stwierdzam że nie są trudne( aczkolwiek ciut pracochłonne) Smakują o niebo jak nie trzy nieba lepiej niż z najlepszej cukierni.
Dzisiejszy przepis to fantastyczne korzenno-czekoladowe babeczki z powidłami sliwkowymi.... Naprawdę sa cudowne! Nie od dzisiaj wiadomo, ze śliwką sie idealnie komponuje z czekoladą, a dodatek przyprawy do piernika sprawia, ze babeczki maja cudowńy lekko piernikowy smak :) Babeczki sa proste w przygotowaniu, ich dekoracja nie jest konieczna ale warto ja wykonać bo naprawdę jest banalna :)
Pyszne ciastka! Mocno korzenne i po brzegi wypełnione bakaliami. A między bakaliami przesłodka biała czekolada. Grubaśne. Mięciutkie, dzięki dodatkowi gotowanych ziemniaków. Z powodzeniem mogą zastąpić pierniczki na wigilijnym stole, choć polecam je przygotować nie tylko w okresie świątecznym.