Babka drożdżowa mocno czekoladowa wilgotna od czekolady - jak dla mnie to ideał. Choć wbrew pozorom jest mało słodka, zdecydowanie dla smakoszów gorzkiej czekolady.
Krem jest delikatny, maślano-budyniowy, ale nie za ciężki. Jego słodycz przełamuje konfitura wiśniowa i delikatny posmak kawy. Smak całości podkręca nutka amaretto, która znajduje się samym kremie chałwowym, a dodatkowo nasączone są nim herbatniki i biszkopty.
Sernik na śmietanie?? Musiałam spróbować… Oczywiście sernik wyszedł bardzo lekki i wilgotny. Delikatny jak chmurka, właściwie przypominał mi piankę :-) Bardzo nam wszystkim smakował.
Zostało Wam białek po wypiekach? Jest idealny pomysł na ich wykorzystanie - szybkie i proste ciasto cytrynowo-pomarańczowe. Puszyste, mięciutkie, wilgotne dzięki nasączeniu syropem. Zapisujcie i róbcie, bo robi się raz dwa, a efekt bardzo przyjemny :)