Aromatyczny ananas i wiórki kokosowe tworzą wręcz karaibski nastrój i świetnie komponują się w tym wilgotnym cieście. W cieście jest dużo mokrych dodatków, długo więc zachowuje świeżość, ale trzeba też uważać przy jego pieczeniu i pozwolić spokojnie się wypiec:)
W serniku smak czekolady i kawy świetnie ze sobą współgrają i tworzą fantastyczną dwuwarstwową całość. Ciasto jest mocno wilgotne i ciężkie, ale dla nas to atut :) Zapraszamy do wypróbowania
Czołem łasuchy ! Dziś mam dla Was przepis na łatwe ciacho, takie bez pieczenia... I zapewniam, że wcale nie trzeba być miłośnikiem kawy, żeby je pokochać. Delikatna, waniliowa pianka, nasączone cappuccino biszkopty i słodka polewa czekoladowa ... chcecie czegoś więcej ?
Krem jest delikatny, maślano-budyniowy, ale nie za ciężki. Jego słodycz przełamuje konfitura wiśniowa i delikatny posmak kawy. Smak całości podkręca nutka amaretto, która znajduje się samym kremie chałwowym, a dodatkowo nasączone są nim herbatniki i biszkopty.
Przedstawiam kolejną słodkość na świąteczny stół – sernik! Troszkę mniej tradycyjny, bo w wersji marmurkowej, gdzie na spód z herbatników wykładamy masę serową z Nutellą na przemian z masą serową z wanilią, dzięki czemu powstaje charakterystyczny wzór.
Jeśli zjedliście już wszystkie wielkanocne wypieki, ale nadal Wam mało, mam przepis idealny. Idealny także w przypadku wizyty niezapowiedzianych gości. Tą babkę zrobicie w kilka chwil i gwarantuję, że smakiem zaskoczy każdego.