Jest naprawdę boski w smaku, a ta polewa z białej czekolady... Co tu dużo mówić, musicie wypróbować ten przepis ;)(...) Zmodyfikowałam go odrobinę, ale myślę, że efekt końcowy uzyskałam wręcz idealny :)
Kiedy w domu nie ma nic słodkiego można szybko zrobić babeczki. Na przykład czekoladowe z dodatkiem dżemu wiśniowego. Synek koniecznie chciał upiec jakieś muffinki, więc otworzyliśmy książkę i spodobały nam się właśnie te.
Dziś podzielę się z Wami przepisem na ptasie mleczko z dawnych lat. To jedna z pierwszych receptur, jakie zapisałam w swoim notatniku jeszcze w czasach podstawówki. W sumie od wielu lat nie korzystałam z niego, ale swego czasu był prawdziwym hitem. Deser banalnie prosty, a dzieci (i nie tylko) uwielbiają go.
Dzisiaj Wam proponuje lekki i dietetyczny serniki jogurtowy na zimno! Jest bardzo delikatny, kemowy o lekkim śmietankowym aromacie, który wspaniale komponuję się z truskawkami. Sernik jest naprawdę pyszny i po prostu rozpływa się w ustach... Rozkosz dla podniebienia bez wyrzutów sumienia :)
Ten tort to nie lada wyzwanie dla łasuchów. Trzy blaty bezowe, przełożone masą z bitej śmietany i serka mascarpone, a do tego truskawki - dla kontrastu zarówno smakowego jak i wizualnego. Przepyszne !
Ciasto jest niesamowicie delikatne … mięciutkie i rozpływa się w ustach! Każdy jego kęs sprawia , że nasze kubki smakowe szaleją z rozkoszy ( ajj , ale to zabrzmiało ) Delikatny biszkopt … kremowy budyń … soczyste truskawki zatopione w galaretce – tak ; było pyszne!!! Zobaczcie jak łatwo je zrobić!
Kontynuując serię dyniowych przysmaków, przedstawiam dzisiaj przepis na dyniowe ciasto drożdżowe do odrywania(...). Samo ciasto wychodzi bardzo delikatne, słodkie i cynamonowe, a jego forma pieczenia znacznie ułatwia i uatrakcyjnia jego podanie:). Polecam!
Bez tłuszczu, bez cukru, z suszonymi owocami, ziarnami, orzechami i płatkami owisanymi. Podbiły serca naszej rodzinki i na stałe wejdą do naszego "ciasteczkowego" menu i raczej długo żaden tego typu wypiek z podium ich nie zrzuci:)
Do przygotowania tych faworków potrzebujemy niewiele składników, kilkanaście minut na wyrobienie oraz pokrojenie ciasta i kolejne kilkanascie minut na smażenie . Efekt: ...............dwa kopiate talelrze kruchutkich, delikatnych chruścików. Karnawał w pełni , a faworki /chruściki / najbardziej smakują o tej właśnie porze roku.
Pyszne, mięciutkie w środku, a na zewnątrz delikatnie kruche. Z domowym masłem orzechowym i wanilią, pięknie pachnące i bardzo smaczne. Serdecznie polecam. :)