Zdjęcie obrazujące to ciasto czekoladowe oczarowało mnie. Wyobrażałam sobie jego smak, ale rzeczywistość przeszła moje oczekiwania. Na chwilę obecną to mój numer 1 spośród ciast. Bije nawet ulubioną szarlotkę.
Ten przepis “chodził” za mną już od jakiegoś czasu , ale ciągle nie mogłam się zdecydować. Krążyły różne opinie na jego temat i choć w większości pozytywne , to jednak z pewną nieśmiałością kupowałam potrzebne do tego ciasta składniki. W końcu sama musiałam przekonać się
Mimo że nigdy wcześniej nie piekłam brownie zdecydowałam się zaimprowizować i zaryzykować swoje własne proporcje... Wyszło bardzo smacznie, tak jak lubię i na pewno będę często powtarzała ten wypiek.Po brownie nie pozostało już ani okruszka mimo że upiekłam je wczoraj popołudniu.
Pyszna jest ta babeczka! Wilgotna i aromatyczna. Można do niej dodać ulubione bakalie, a imbir sprawia, że nabiera delikatnej ostrości zarówno w smaku, jak i zapachu. Smakuje świetnie z kubkiem ulubionej herbaty lub kawy, w chłodny listopadowy wieczór.
Dzisiaj zapraszam na niecodzienne ciasto ze śliwkami. Trochę szczypie w język, daje dużo śliwkowej słodyczy, a robi się dosłownie 10 minut, nie licząc pieczenia.
Przedstawiam Wam cudowne ciasteczka. Szybciutko się robią, są mięciutkie, nie kruszą się a jabłuszka wieńczą "dzieło". Koniecznie musicie je zrobić teraz na jesieni kiedy jabłka są najlepsze i ich wybór największy.
Jesień to czas pachnących szarlotek, zatem w końcu to ciasto pojawia się także u mnie. Kocham zapach i smak jabłek z cynamonem, więc do szarlotki obowiązkowo dorzuciłam cynamon. Wyszła bardzo smaczna, serdecznie ją polecam, szczególnie teraz, kiedy jabłka są takie dobre.
Prostota tego ciasta zwala z nóg, do jego wykonania poza składnikami oczywiście jest nam potrzebny jedynie garnek, jakiś widelec lub łyżka i blaszka do pieczenia. W jego przygotowanie nie musimy wkładać ani dużo zapału, ani czasu, jedynie chęć do odmierzenia i wymieszania składników
... czyli drożdżówka odrywana w kolejnej odsłonie. Tym razem do odrywania kuleczki - małe bułeczki z brązowym cukrem i cynamonem. Ten wypiek jest bardzo popularny w Stanach - podaje się go na śniadanie.
Miękkie, lekkie i puszyste. Przesmaczne! Mimochodem sięgasz po następnego, i następnego... ostatecznie nie potrzeba dużo czasu, by nic po nich nie zostało :)
A dziś wieczorem, gdy już się uporałam z pledem, po zakupach w hipermarkecie (...) upiekłam szybkie muffinki. Proste i szybkie. Będą na jutro na śniadanie do szkoły :)
Są bardzo smaczne, a nawet bardziej niż smaczne... i nie smakują jak typowe pączki, oraz są można powiedzieć trochę zdrowsze bo niesmażone w głębokim tłuszczu :-) Polecam nie tylko na ,,Tłusty Czwartek,,