Lub też makaron zapiekany z szynką i pieczarkami w sosie pomidorowym. Jak zwał tak zwał, mniejsza z tym. Danie jest pyszne, sycące i w miarę szybkie w przygotowaniu. Polecam!
Przygotowanie:
na dzień przed podaniem mięso umyć, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki. Natrzeć solą i odstawić do lodówki w misce, naczyniu wypełnionym mlekiem.
Wróciłam do domu i .... nie było nic na obiad. W lodówce same resztki i skrawki. W podręcznej spiżarce też nie za wiele składników, które można by połączyć. Tak właśnie powstał, jak dla mojej rodzinki, pyszny sos słodko kwaśny.
Ta kapusta jest bardzo aromatyczna, pachnie cynamonem i goździkami. I jest naprawdę słodka, nie tylko z nazwy :), a to za sprawą słodkiego jabłka, miodu i rodzynek.
Mini tarty zrobiłam wykorzystując ciasto francuskie polecam jednak użycie kruchego ciasta do tart. Masa serowa z aromatycznymi ziołami doskonale komponuje się z pomidorkami i daje doskonałe doznania smakowe.
Cukinia faszerowana nadzieniem przygotowanym z tuńczyka, ryżu, papryki i oliwek w sosie pomidorowym. Całość zapieczona z niewielką ilością parmezanu. Lekkie, a jednocześnie syte danie, bardzo smaczne i aromatyczne - idealne na obiad lub ciepłą kolację.
Dziś proponuję błyskawiczną szarlotkę, na którą składniki z pewnością każdy z Was ma w tym momencie w domu. Przygotowanie nie przysparza żadnych problemów a samo ciasto mimo, iż nie robi wizualnie powalającego wrażenia to jest naprawdę przepyszne.
Śniadanie idealne! Płatki wieloziarniste bezcukrowe, jogurt naturalny, banan i płatki migdałowe. Pyszne, zdrowe i lekkie śniadanie - przy tym pożywne i syte - czyli po prostu idealne :)
Kolakakor to pyszne ciasteczka karmelowe, wypiekane tradycyjnie w Szwecji. Nie da się ukryć, że ich smak naprawdę wciąga, karmelowe, miodowe, jedyne w swoim rodzaju. Przygotowanie prostsze już być nie może, to jedna z tych propozycji, którą możecie przygotować nas poczekaniu. A jeśli jakieś ciasteczka zostaną nie zjedzone, to z powodzeniem można je przechowywać w puszce do 3 miesięcy.