Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej

Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej
Kolejna lekka sałatka na bazie kapusty pekińskiej .

Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej

składniki

1 szt tuńczyk kawałki w oleju,
1 cebula,
1/2 szt kapusty pekińskiej
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz czarny grubo mielony ,
1 szt ogórek zielony,
4 szt ogórki konserwowe,
dymka,
2 jajka

Kapustę pekińską myjemy osuszamy i kroimy dość drobno. Cebule i dymkę kroimy. Tuńczyka lekko odsączamy z oleju dodajemy do kapusty . Ogórka zielonego dobrze myjemy nie obieramy kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę . Jajka gotujemy studzimy i siekamy . Sałatkę mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku.



Kategorie przepisów