Kotleciki chrupiące w panierce z Corn flakes -nuggets?
Składniki: 1 kg filetu z piersi kurczaka, płatki Corn flakes, świeża tarta bułka, przyprawa do kebaba, kurkuma, sól, mleko, olej do smażenia.
Przygotowanie: na dzień przed podaniem mięso umyć, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki. Natrzeć solą i odstawić do lodówki w misce, naczyniu wypełnionym mlekiem. Po 24 godzinach wyjąć i tuż przed smażeniem na głębokim oleju otaczać w panierce przygotowanej z rozgniecionych płatków Corn flakes wymieszanych ze świeżo potartą bułką i przyprawić kurkumą, przyprawą do kebaba, albo wedle uznania :)
Smacznego :)
Przygotowanie: na dzień przed podaniem mięso umyć, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki. Natrzeć solą i odstawić do lodówki w misce, naczyniu wypełnionym mlekiem. Po 24 godzinach wyjąć i tuż przed smażeniem na głębokim oleju otaczać w panierce przygotowanej z rozgniecionych płatków Corn flakes wymieszanych ze świeżo potartą bułką i przyprawić kurkumą, przyprawą do kebaba, albo wedle uznania :)
Smacznego :)