Krem migdałowy okazał się przesmaczny sam w sobie i dla mnie zbędne byłyby tu owocowe dodatki. Jest chrupki z wierzchu (widać po pęknięciach) i kremowy w środku.
Intensywnie kokosowe nadzienie podkreślone słodyczą bananów. Może nie będzie to moja ulubiona tarta, ale smak na pewno warty wypróbowania. Jeśli ktoś chce sobie szybko osłodzić dzień, ta tarta jest niezastąpiona
Kruchy spód i piankowe wypełnienie. Tarta jest świeża, lekko kwaskowa, szczypty słodyczy dodaje cukier puder. Taki mały akcent na nieubłagane pożegnanie lata.
Świąteczne ciastka migdałowe – idealne przy świątecznym nadmiarze białek. Smakują trochę jak makaroniki, mają kruchą skórkę,są miękkie i wilgotne w środku. Wspaniale komponują się z czekoladą… Polecam gorąco.
Delikatne, kruche ciasto z wiśniami kruszonką…wszystko co uwielbiam… Ciasto po prostu rozpływała w ustach, słodkie ciasto, delikatna marcepanowa kruszonka pachnąca migdałami i lekko cierpkie wiśnie zanurzone w słodkim kisielu…
Biszkopty ułóż w tortownicy i nasącz herbatą. Następnie nałóż na krem i wyrównaj powierzchnie. Na wierzchu kremu poukładaj borówki i zalej tężejąca galaretką. Torcik wstaw do lodówki na kilka godzin.
Pyszny, wyśmienity, rozkoszny, wyborny, zachwycający!!! Po prostu sernik, który musicie upiec! Moja druga połowa uwielbia połączenie czekolady i pomarańczy oraz smak straciatteli, więc postanowiłam połączyć to wszystko razem. I efekt był wspaniały!
Tort zrobiony na życzenie mojego pięcioletniego synka który od tygodnia mnie prosi bym mu zrobiła tort na urodziny choć urodziny były w grudniu ale on stwierdził że tamten się nie liczył i że chce jeszcze raz - w końcu dałam się namówić i oto powstał czekoladowy słodko -kwaskowy torcik dla mojego synka...
Dzisiaj polecam Waszej uwadze pyszne, kruche ciasteczka z makiem o smaku waniliowym. Wiem, że niektórzy nie przepadają za makiem, ja sama też niekoniecznie ale muszę przyznać że w tych ciasteczkach w ogóle mi nie przeszkadzał. Ciastka są przepyszne, pachną niesamowicie i błyskawicznie znikają.