Ciastka na Andrzejki – korzenne z czekoladą
Ciasteczka na Andrzejki robione na specjalne życzenie mojego domowego magika – będzie je dzisiaj wyczarowywał w szkole ze swojego magicznego cylindra
Proste do wykonania, szybkie i pyszne. Kruche, delikatne i korzenne. Najbardziej smakują oczywiście te w czekoladzie… Polecam!
SKŁADNIKI:
300 g mąki pszennej
100 g cukru pudru
2 żółtka
200 g masła
3 łyżeczki przyprawy korzennej
polewa czekoladowa
Z podanych składników zagniataj gładkie i elastyczne ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folią spożywczą i wsadź na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wykrawaj ciasteczka.
Piecz w temperaturze 210 stopni około 10-12 minut.
Ciastka po przestudzeniu udekorować czekoladą.