Sernik prosty, smaczny i dość efektowny. Spód to już szczyt lenistwa - andrut na dnie tortownicy. Masa serowa bez dodatków, za to kremowa i dość wilgotna - taka jak lubię.
Nie jest to typowy jabłecznik, taki powiedzmy placek z jabłkami. Mocno cynamonowy i napakowany jabłkami. Aromatyczny, smaczny, mało kaloryczny, no i zdrowy (m.in. nie podwyższa poziomu insuliny zbyt gwałtownie).
Czekoladowo-czekoladowa rozpusta, zdecydowanie wodzi na pokuszenie :) Samo ciasto szału nie robi (po prostu czekoladowy biszkopt), ale ta polewa czy też krem... po prostu rozpływa się w ustach. Krem nie zastyga do końca, jest trochę ciągnący, ale przy tym bardzo lekki, w konsystencji przypomina trochę lody a trochę mus, i taki lśniący...
Połączenie serka mascarpone i nutelli – kremowy, czekoladowy krem o lekko orzechowym smaku. Do tego kruche ciasto i truskawki…Poezja… Takiego zestawienia po prostu trzeba spróbować…ale uwaga: uzależnia!
lekki torcik orzechowo -czekoladowy z suszonymi owocami. Mascarpone z nutellą całowicie urzekło moje dziecko… Tort jest prosty, szybki, pięknie wygląda i naprawdę jest pyszny!Koniecznie spróbujcie!
Chrupiąca beza z wilgotnym wnętrzem, intensywnie kawowy krem oraz bita śmietana i duża ilość jeżyn, które przełamują słodycz bezy. Tort jest doskonały więc koniecznie wypróbujcie!
Tarta morelowa to cudowne połączenie słodkich owoców i kruchego ciasta. Świeżo robiony w warunkach domowych mus z dojrzałych owoców i delikatne ciasto. Obłędnie smakuje ciepłe z dodatkiem lodów waniliowych i sosu czekoladowego…Ciasta, które smakują zawsze i wszystkim, na każdą okazje lub zupełnie bez – u nas deser po lekkiej kolacji…Polecam:)
Placek na maślance z brzoskwiniami i kruszonką – jedno z najprostszych i najszybszych ciast, które zawsze się udaje. Do przygotowania ciasta nie potrzebny jest mikser, wszystko wyrabiamy łyżką. Ciasto proste do wykonania, bardzo szybkie i pyszne!
Ciasteczka z białą czekoladą dekorowane własnoręcznie przez moje dziecko całą masą czekoladowych zwierzaczków. Szybkie, bardzo proste, a cieszą małych i dużych Są kruche, delikatne i znikają w tempie ekspresowym…
Ciasteczka korzenne ze sprawdzonego wielokrotnie przepisu tym razem jak piękne serduszka. Przepis, który nigdy mnie nie zawiódł Kruche i delikatne, mocno korzenne. Gorąco polecam!
Babeczki z kruchego, korzennego ciasta z kremem z sera ricotta i dodatkiem świeżych fig…Korzystam maksymalnie jak mogę z dobrodziejstw tego cudownego owocu, niedługo przyjdzie mi znów czekać na niego pełen rok… Sądzę jednak, że te babeczki będą równie wspaniałe z innymi owocami np. brzoskwiniami z puszki. Naprawdę przepyszny i rozpływający się w ustach deser. Idealny na jesienną pluchę.