Pasta z awokado - idealna do kanapek, jak dip do warzyw lub dodatek do wędlin. Czosnek i słonecznik podnosi jeszcze jego wartości zdrowotne i odżywcze. Idealna na jesienne chłody :)
Wyszło wyjątkowo aromatyczne i wilgotne. Z wyrazistym dodatkiem kwaskowatego rabarbaru. Bardzo wszystkim smakowało, będzie trzeba jeszcze kiedyś je zrobić.
Zostało mi trochę roszponki po wczorajszej sałatce z awokado, więc dzisiaj wykorzystałam ją do innej sałatki (...). Szybko się robi i świetnie smakuje. Polecam :)
Awokado i pomarańcze obrać. Owoce i mozzarellę pokroić w kostkę. Żurawinę posiekać na małe kawałeczki.Na talerzu poukładać sałatę, awokado,pomarańczę i mozzarellę. Posypać posiekaną żurawiną. Składniki na winegret umieścić w słoiczku i szczelnie zamknąć. Wstrząsać kilkanaście minut. Sosem polać sałatkę bezpośrednio przed podaniem.
Szybka sałatka z młodym groszkiem, świeżym ananasem i awokado. Nietypowe połączenie, które razem smakuje naprawdę wybornie. Sałatka pełna zdrowie – moc witamin i błonnika. Polecam:)
Lekka, orzeźwijająca sałatka, a zarazem bardzo syta. Z powodzeniem może zastąpić obiad. Bardzo zdrowa, pięknie wygląda i świetnie smakuje. Czy trzeba czegoś więcej ? Polecam!
Dziś świadomie, nie tak bardzo dla zdrowia, jak dla smaku będzie galaretka drobiowa. A przy okazji podpowiedź, jak sklarować galaretę, żeby była krystalicznie czysta i przejrzysta.