Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą
Syta i bardzo konkretna sałatka. Bardzo aromatyczna i wyraźna w smaku dzieki dodatku gorgonzoli. Doskonała nie tylko na lunch…
SKŁADNIKI:
mix sałat
1 ugotowana lub zgrillowana pierś kurczaka
1/2 awokado
1/4 szklanki suszonej żurawiny
1/4 szklanki orzechów włoskich
2 grube plastry gorgonzoli
dressing:
1 łyżka octu winnego,
1 łyżka musztardy,
4 łyżki oliwy
Kurczaka, awokado i gorgonzole pokroić w kostkę. Sałaty wrzucić do dużej miski. Dodać kurczaka, awokado, żurawinę ii orzechy. Lekko wymieszać. Na wierzchu ułożyć kostki gorgonzoli.Dressing: oliwę połączyć z octem, dodać musztardę i całość dokładnie wymieszać.Polać sałatkę przed podaniem.