Zgodnie z obietnicą przedstawiamy wam z Malwinną pyszną sałatkę do wczorajszych udek 5 smaków. Za sprawą ogórka jest niezwykle świeża, ale dymka i papryczki i pozostałe przyprawy dodają jej niezłego pazura. Ostra, aromatyczna, świeża. Prawda, że idealna do pieczonego kurczaka? Razem tworzą naprawdę zgrany duet. Sałatkę, jednak polecam także do innych mięs, a nawet jako lekką przegryzkę na lunch czy podwieczorek.
Deser pendżabski składający się głównie z marchwi i mleka. Dodatek kardamonu daje przyjemny aromat. Bardzo mi posmakował i myślę, że niejadki nie lubiące warzyw też mogą go polubić :)
Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki. Układamy na półmisku. Fasolę czerwona odcedzamy. Rzodkiewkę myjemy kroimy w plasterki. Pomidora myjemy i kroimy w kawałki dodajemy do sałatki. Olej rzepakowy mieszamy do smaku z sosem chilli słodkim. Takim sosem polewamy sałatkę.
Podana na spotkaniu surówka powaliła mnie na kolana i w niedzielny obiad została podana na naszym stole. Na obiedzie mieliśmy gości i wszyscy przyjęli ją z zachwytem.
Dzisiaj buraki w wersji bardziej wykwintnej. Takie małe urozmaicenie standardowej wersji sałatki z cebulką wzbogacone o słodkawo-kwaskowy smak ziarenek granatu.