Wspaniały dodatek do sałtatek, na kanapki, do samodzielnego podjadania, a oliwa, która zostaje ma już tak pyszny smak, że idealnie sprawdza się jak najlepszy sos. Polecam!
Smaczne parówki z serem w cieście francuskim dobre na śniadanko jak i na kolacje dla niejadków :-) choć chyba dałam za mało sera następnym razem będzie więcej bo moja rodzina uwielbia ser żółty...
Wtorkowy koncert God Is An Astronaut we Wrocławiu pozostawił miłe wspomnienia, lecz lekki niedosyt. Mimo wszystko taka muzyka potrzebuje większej przestrzeni niż sala w niewielkim klubie. Chętnie usłyszałabym tę grupę jeszcze raz ale na jakimś festiwalu, np. Openerze.
Na koniec akcji "Zielono mi" proponuję sałatkę (coś dużo ich ostatnio jadam, ale to przecież dobrze ;) ). Inspirowałam się słynną, znaną i uwielbianą sałatką caprese. Kiwi z mozarellą? Dlaczego nie :)
przepis z dodatkiem pieczarek i sera, bo taki najbardziej mi smakuje. Myślę jeszcze nad wypróbowaniem wersji ze szpinakiem... Mogłoby być dobre, nie uważacie? :)
Danie jest wykwintne i eleganckie, a jednocześnie tak proste do przygotowania, że poradzi sobie z nim nawet osoba, która w kuchni ma przysłowiowe dwie lewe ręce ;) Serki można owinąć w papier i folię wcześniej i włożyć do lodówki, a gdy przyjdzie ukochana/ukochany, można włożyć do piekarnika i zająć się sobą, zamiast "stać przy garach"... ;-)
Pierwszy raz miałam okazję spróbować bryndzy. W sumie nie była to 100% true bryndza, tylko ta "sądecka" z pudełeczka, ale i tak mi smakował jej specyficzny, ostry smak :)Te nadziewane jajca też były pyszne, mimo że nie wyglądają najatrakcyjniej... ;)
Ja do dzisiaj jeszcze mam poporcjowanego świątecznego indyka, którego wystarczy wyjąć trochę wcześniej i obiad praktycznie jest gotowy. Dzisiaj podałam go w wersji z salsą ze świeżego ogórka i papryki. Szybko, smacznie i zdrowo (oczywiście).
Wiecie co Wam powiem? Pieczony camembert to całkiem inna bajka :) Był naprawdę smaczny..jedzony z chrupiącą, świeżą bagietką pozwolił nam naprawdę miło rozpocząć dzień :)