Tatar

Tatar
Składniki na dwie osoby:
  • 40 dag mięsa wołowego (najlepiej polędwica, może być pieczeń biała, pieczeń, udziec)
  • cebula
  • 2 ogórki korniszone (czasem używam kiszonych)
  • kilka grzybków marynowanych
  • 2 żółtka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • kwasek cytrynowy w płynie
  • maggi
  • można dodać inne dodatki takie jak np: marynowana papryka, musztarda, sardynkę, majonez itd.

Mięso zmielić (można też bardzo drobno posiekać) , rozdzielić na dwie porcje, uformować tak jak na zdjęciu, z wgłębieniem. Żółtko, dodać do wgłębienia w mięsie. Posiekać bardzo drobno cebulę, ogórki i grzybki, dołożyć do mięsa. W trakcie rozrabiania doprawiać.

Zdjęcie - Tatar - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy TatarZdjęcie - Tatar - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Sos tatarski

Zdjęcie - Tatar - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Chilli con carne i sałatka

Zdjęcie - Tatar - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Domowy majonez

Zdjęcie - Tatar - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kebab z mielonego mięsa

Kategorie przepisów