Salsa ogórkowo - paprykowa
Bywa frustrujące kiedy Twoja rodzina domaga się "normalnego" jedzenia, a Ty jesteś na diecie. Jednak niekoniecznie musisz spędzać codziennie dwa razy więcej czasu w kuchni produkując podwójne obiady. Świetnym sposobem jest wykorzystanie do pomocy zamrażarki. Ja do dzisiaj jeszcze mam poporcjowanego świątecznego indyka, którego wystarczy wyjąć trochę wcześniej i obiad praktycznie jest gotowy.
Dzisiaj podałam go w wersji z salsą ze świeżego ogórka i papryki. Szybko, smacznie i zdrowo (oczywiście).
Salsa ogórkowo-paprykowa- Laura SKŁADNIKI:
SOS:
Dzisiaj podałam go w wersji z salsą ze świeżego ogórka i papryki. Szybko, smacznie i zdrowo (oczywiście).
Salsa ogórkowo-paprykowa- Laura SKŁADNIKI:
- 1/3 ogórka szklarniowego
- 1/3 czerwonej papryki
- 2-3 łyżki dowolnych kiełków
SOS:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 3-4 łyżki listków świeżej bazylii
- kilka listków świeżej mięty (może być kolendra, jednak ja jej nie toleruję)
- mały ząbek czosnku
- sól do smaku