Po przestudiowaniu karty w końcu spytałam kelnera, co to jest ten bober. Na ten patrząc na mnie z góry (nie tylko przez to, że ja siedziałam, a on stał), rzucił jedno słowo - BÓB! no i już byłam w domu ;)
Mam dla Was przepis na sernik IDEALNY! :-) Pyszny, delikatny i po prostu C-U-D-O! Nie jest skomplikowany, a za to smak jest obłędny. Biała czekolada sprawia, że ten sernik nie smakuje jak każdy przeciętny sernik. Delikatność zawdzięcza pieczeniu w kąpieli wodnej.
Bez wątpienia Pavlova, to ostatnio nasz ulubiony tort. Tym, co go znają nie muszę wspominać jak bardzo jest on genialny;) Chrupiąca z zewnątrz, rozpływająca się w ustach od wewnątrz beza, leciusieńka i delikatna jak chmurka, przełożona aksamitnym kremem ajerkoniakowym, zwieńczona cudownymi, letnimi owocami: malinami i jagodami.
Bardzo prosty przepis na meegaaa czekoladowe i pyszne ciastka! :-) Ciastka są chrupiące z wierzchu, a w środku miękkie i pełne czekolady. Robi się je bardzo szybko, szczególnie z pomocą dzieci :-) Wszystkim bardzo smakują, zarówno młodszym i starszym. Bardzo polecam!!!
Zapowiada się upalny weekend dlatego warto zadbać o małe co nieco dla ochłody. Proponuje Wam przygotowanie kolorowych kostek lodu. Ja zrobiłam z arbuza ale możecie je zrobić z melona lub mango. Świetnie nadają się do drinków i wszelkiego rodzaju koktajli owocowych
Dzisiaj przepis na naprawdę bardzo prosty sernik jagodowy. Jego przygotowanie potrwa chwilę, a smak jest cudowny :-) Dodatek wanilii jest jak dla mnie obowiązkowy i bardzo korzystny, dzięki niemu sernik ma wspaniały aromat i smak.
Lubię serniki a perspektywa sernika limonkowo-miętowo-rumowego bardzo mnie pociągała…;) Niestety sernik nie wyszedł mi idealny ale to z mojej winy. W smaku fantastyczny tylko bardzo mi popękał:(
Sałatka Cobb to klasyk amerykańskiej gastronomii zaraz obok hamburgera. Legenda głosi, że wykonał ją w 1930 roku niejaki Robert Cobb, z resztek jedzenia wyszukanych w lodówce. Doskonała na przyjęcia z grillem w ogrodzie. Przygotowanie dość szybkie, pomijając smażenie skwarek z boczku.
Bardzo smaczny klasyk kuchni angielskiej powstały na bazie kremu custard czyli inaczej kremu jajecznego, świeżych owoców i bitej śmietany. Swoją wersję urozmaiciłem galaretką z wina, malinami i gorzką czekoladą.
Ostatnio w mojej kuchni królowały proste potrawy, które nie wymagały nakładu pracy, a do tego były raczej łagodne w smaku. Cała nasza rodzina zapragnęła czegoś innego, intensywnego, wyrazistego.
Dzisiaj szybka i prosta przekąska na ciepło dla miłośników pieczarek. I choć osobiście szczególnie za nimi nie przepadam to w tej postaci zjem je zawsze :)