Arbuzowe kostki lodu

Arbuzowe kostki lodu

Zapowiada się upalny weekend dlatego warto zadbać o małe co nieco dla ochłody. Proponuje Wam przygotowanie kolorowych kostek lodu. Ja zrobiłam z arbuza ale możecie je zrobić z melona lub mango. Świetnie nadają się do drinków i wszelkiego rodzaju koktajli owocowych.

 

Zdjęcie - Arbuzowe kostki lodu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Ilość porcji –  14 kostek

Czas wykonania –  15 min. plus mrożenie

Stopień trudności –  łatwy

 

Składniki:

  • ¼  arbuza (około 300-350 g ze skórą)

 

Sposób wykonania:

  1. ćwiartkę arbuza kroimy wzdłuż (z mniejszego kawałka łatwiej oddzielić miąższ od skóry),
  2. wykrawamy miąższ i oczyszczamy z pestek,
  3. miąższ kroimy w kostkę, wrzucamy do blendera i miksujemy,
  4. zmiksowanego arbuza wylewamy do pojemnika i mrozimy.

 

Zdjęcie - Arbuzowe kostki lodu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów