Deserek mocno czekoladowy dla dorosłych, na wiśniach z wiśniówki zeszłorocznej. Jest bardzo smaczny sycący i rozgrzewający - dodający uśmiechu na ustach ... :-)
Uwielbiam orzechy w karmelu, karmelowe batoniki itp. Uważam jednak, że ceny takich specjałów są zbyt wygórowane jak na ich jakość, dlatego też od pewnego czasu sama robię tego typu słodycze.
W rankingu przepisów na wafle, dzisiejszy znajduje się bardzo wysoko. Większość wafli, które do tej pory robiłam zawiera mleko w proszku a jest to składniki który wszystkiemu nadaje wyjątkowy smak.
Ten pasztet to rewelacja! Mięciutki, wilgotny, o delikatnym posmaku i zapachu śliwki suszonej. To był świetny pomysł, by podać go na świątecznym stole.
Tort czekoladowy z wiśniami uczestniczy w akcji "Dzień czekolady" i doczekał się zgodnie z obietnicą publikacji. Upiekłam go na urodziny mojego brata, zachęcam do wypróbowania jest bardzo czekoladowy :-)
Jeszcze jedna alternatywa dla kupnych wędlin. Teryna czyli rodzaj pasztetu pieczony w szklanym lub kamionkowym naczyniu w kąpieli wodnej. Zrobiłam ją z chudego mięsa drobiowego, boczku i orzechów pistacjowych.
Spód z ciasta ucieranego, makowa masa, mnóstwo bakalii na wierzchu i wykończenie z białego lukru. Taki właśnie jest ten mazurek. Słodki, smaczny i efektowny
Puszysty i delikatny biszkopt, który nie opada pod ciężarem pozostałych składników. Powidła, które nadają słodyczy całości. Jednocześnie stanowią dość wyrazisty akcent smakowy. Mięciutkie Katarzynki, otulone rozpływającym się w ustach budyniem.