Zapiekanki

Zapiekanki
Bagietki z poprzedniego przepisu możemy wykorzystać do przygotowania zapiekanek. Będą pyszne i z pewnością zdrowsze, bo domowe.
Zdjęcie - Zapiekanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki (na 6szt.)
  • 3 bagietki
  • 400g pieczarek
  • 2 cebule
  • 200g żółtego sera
  • ketchup
  • pieprz, sól
Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na patelni z rozgrzaną oliwą. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce na plasterki (na części dla ogórków), dodać do cebuli, chwilkę podsmażyć, dodać pieprz i sól. Bagietki przekroić wzdłuż, wyłożyć na nie pieczarki, na to starty ser. Podgrzewać w piekarniku z temp. ok. 200ºC, aż ser ładnie się rozpuści. Podawać z ketchupem. Zdjęcie - Zapiekanki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów