Babeczki wyszły bardzo dobre, lekkie i wilgotne z chrupiącymi drobinkami ryżu, który tak całkowicie się nie rozgotował. Dodatek Nutelli też bardzo pozytywnie wpłynął na całość. Myślę, że to będzie początek moich ryżowych wypieków.
Dziś Wam prezentuję taki najprostszy, który mi najbardziej przypadł do gustu. Jasne, można kupić gotowy pop corn (nie koniecznie w kinie czy cyrku), ale tak jest taniej i lepiej. Można kupić paczuszki wymagające tylko włączenia mikrofalówki, ale tak jest taniej i smaczniej.
Jesienne danie z sezonowych warzyw. Cukinia faszerowana nadzieniem przygotowanym z tuńczyka, ryżu, papryki i oliwek w sosie pomidorowym. Całość zapieczona z niewielką ilością parmezanu. Lekkie, a jednocześnie syte danie, idealne na obiad lub ciepłą kolację.
Tęczowy deser na bazie serka mascarpone i kremówki. Krem jest lekki i słodki, a owoce na dnie dobrze współgrały ze słodyczą kremu. Podałam razem z biszkoptami typu „kocie języczki”. Dla dużych i małych
Zdecydowałam się na muszle z lekko cytrynowym, wyrazistym nadzieniem z ricotty i tuńczyka z dodatkiem świeżego rozmarynu i sosem beszamelowym. To był dobry wybór, bo takie zestawienie jest wprost dla siebie stworzone;)
Chrupiące wafelki na przekąskę, bardzo cieniutkie jeszcze cieńsze w rzeczywistości niż na zdjęciu. Mało słodkie, doskonałe na przekąskę w sam raz ... polecam.
Jest to aktualnie moja ulubiona zupa-krem. (...) Polecam ją wszystkim, których znam. Idealna, gdy nie wiemy jak spożytkować nadmiar cukinii w domowym ogródku, choć zdarzyło mi się nawet specjalnie dla niej kupować te warzywo zimą, kiedy jej cena w pobliskim warzywniaku przyprawiała o palpitację serca.