Zupa jagodowa

Zupa jagodowa

Smaczna zupa jagodowa zarówno latem jak i zimą ale zimą podaje ja na ciepło tylko z jogurtem pychotka polecam   :-) a czasem z makaronem ale tylko w kształcie ryżu który tak fajnie się slizga :-)

Zdjęcie - ZUPA JAGODOWA  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


200 ml JAGÓD W SYROPIE

400 ml WODY

1 ŁYŻKA BRĄZOWEGO CUKRU

100 ml WODY + 1 ŁYŻKA SKROBI KUKURYDZIANEJ

Do garnka wlać jagody wraz z syropem , dodać cukier i wodę zagotować i zmiksować na jednolita masę. Następnie wlać do miseczki 100 ml wody i wymieszać ze skrobia kukurydziana połączyć z zupa i mieszać do zagotowania. Zdjąć z ognia można dodać jogurt od razu do garnka lub po troszku do talerza.

Zdjęcie - ZUPA JAGODOWA  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów