Wylać masę do formy (...) Na wierzchu ułożyłam ćwiartki brzoskwini. Wierzch posypałam grubym cukrem trzcinowym i wstawiłam do piekarnika (...) To wszystko. Genialnie proste i genialnie smaczne.
Lekkie, proste, na kęs. Czyli co? Sami na pewno będziemy wracali do szaszłyków, bo to i lżejsze, i zaskakujące, i ładnie podane. Takie z krewetkami z pomarańczową nutą przygotowaliśmy na piknikowy Restaurant Day. Zniknęły w okamgnieniu.
Dla mnie, szpinakożercy – coś pysznego. Nawet mój Połówek, którego powoli zaczynam przekonywać do szpinaku, zjadł całą porcję, sugerując, że mogę te kluski jeszcze kiedyś zrobić :D
Pałki z kurczaka w boczku, do tego młode ziemniaczki i warzywa upieczone w piekarniku czyli obiad marzenie jak dla mnie . Soczyste mięso z kurczaka, chrupiący boczek, pyszne aromatyczne warzywa – czy trzeba czegoś więcej na obiad ?
Fanatyczny, puszysty, delikatny, rozpływający się w ustach, aromatyczny, orzechowy spód ciasta, pełen pysznych, dużych kawałków, chrupiących pod zębami orzechów, idealnie współgrał z kwasowym rabarbarem i dużą ilością owsianej kruszonki.
Bardzo łatwa do zrobienia, niezbyt słodka chałka. Zaplatana jak warkocz z trzech wałków. Poradzą sobie z nią nawet osoby początkujące w świecie wypieków. U nas taka chałka znika błyskawicznie zaraz jak tylko lekko przestygnie.
Klasyczne i pyszne śniadanie :) W końcu mamy pomidory o smaku pomidora i świeży szczypiorek, więc korzystam jak najczęściej z dobrodziejstw tej pory roku. Wam polecam to samo, ale chyba nie muszę tego mówić ;)
Dynie jak ja je kocham :-) dlatego postanowiłam sobie przypomnieć jej smak :-) robiąc właśnie takie lody(...) ... Lody są kremowe z kawałkami skórki pomarańczowej oraz mają korzenny aromat
Jestem uzależniona od smoothie :-) można go przygotować z dowolnych owoców takich jak lubimy, jest doskonałe na upalne dni gasi pragnienie, ja lubię nawet zimą ha ha :-)
Dziś mam do zaprezentowania pastę z rabarbaru, która choć nie zachwyca wyglądem, to rekompensuje to wspaniałym, korzennym smakiem. Idelana do mięs, pasztetów, do kanapek z pieczoną wołowiną, do wszystkiego, na co przyjdzie Wam ochota.