Bezglutenowe pancakes
Puszyste i leciutkie. Idealne na sobotni poranek.
/ przepis własny, dla 2- 3 osób/ - 1 szklanka mąki bezglutenowej
- 1 szklanka mleka - 2 jajka - 2 łyżki cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g masła
- 1- 2 łyżki oleju
Masło rozpuść w garnuszku.
Jajka zmiksuj z cukrem i sodą, dodaj (cały czas miksując) masło, przesianą mąkę i mleko.
Odstaw ciasto na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż placuszki partiami z obu stron na złoty kolor, nakładając je łyżką stołową.
Usmażone ułóż na talerzu w formie wieżyczki i polej syropem z agawy.
Smacznego! Do przygotowania placuszków użyłam:
* mąki bezglutenowej owsianej firmy "Provena" oraz syropu z agawy "Allos"
do kupienia na ekosfera24.pl lub w sieci sklepów Organic Farma Zdrowia ______________________________♥____________________________
/ przepis własny, dla 2- 3 osób/ - 1 szklanka mąki bezglutenowej
- 1 szklanka mleka - 2 jajka - 2 łyżki cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g masła
- 1- 2 łyżki oleju
Masło rozpuść w garnuszku.
Jajka zmiksuj z cukrem i sodą, dodaj (cały czas miksując) masło, przesianą mąkę i mleko.
Odstaw ciasto na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż placuszki partiami z obu stron na złoty kolor, nakładając je łyżką stołową.
Usmażone ułóż na talerzu w formie wieżyczki i polej syropem z agawy.
Smacznego! Do przygotowania placuszków użyłam:
* mąki bezglutenowej owsianej firmy "Provena" oraz syropu z agawy "Allos"
do kupienia na ekosfera24.pl lub w sieci sklepów Organic Farma Zdrowia ______________________________♥____________________________