Pyszne roladki a'la kebab na klarowanym maśle rozpływają się w ustach na sam i widok zachciało mi się jeść kiedy je zobaczyłam na tym blogu , naprawdę są wyśmienite i zachwycają smakiem. Polecam
Podkreślam selera w nazwie bo jego obecność jest niezbędna. Nadaje potrawie takiego specyficznego ale bardzo dobrego smaku. Wogóle całe danie jest bardzo smaczne.
na zdjęciach moje przyrumienione nieco bardziej niż zakładałam, ale tak to jest, jak się wisi na telefonie ;) niemniej jednak - są tylko przyrumienione, w smaku - rewelacja!
Proste w wykonaniu, smaczne i sycące. Najczęściej zajadam je jako samodzielny posiłek, ale równie dobrze nadają się jako dodatek do mięs i ryb, gulaszów i sosów.
Jest to fantastyczne połączenie smaków i oczywiście teraz żałuję, żę tak długo czekałam. Masa serowa jest po prostu rewelacyjna a w połączeniu z masą mięsną daje niesamowity efekt.
Tradycyjne i nieco zapomniane, niemniej przepyszne danie. Moje przygotowane są w najbardziej tradycyjny sposób jaki znalazłam. Są bardzo delikatne i rozpływają się w ustach. Bardzo polecam.
Karnawał w toku, więc czasem się zdarzy jakieś spotkanie z przyjaciółmi. Żeby nie stać za długo przy kuchni proponuję jako przekąskę krewetki na ostro.
... czyli ciasto dla cierpliwych. Jego przygotowanie trwa trzy tygodnie, ponieważ po upieczeniu piernik musi trochę poleżakować . Powiem Wam, że warto poczekać - jest pyszny!
Chrupiąca posypka zdobiąca jej wierzch sprawiła, że nie mogłam się oprzeć. I dobrze. Pieczeń wychodzi pyszna – wilgotna, doprawiona z intensywnym chrupiącym akcentem.