Pizza wykonana w zdrowym wydaniu: z mąki pełnoziarnistej,błyskawicznych płatków owsianych i dodatkiem sosu pomidorowego domowej roboty i świeżych warzyw. Ciasto ładnie i szybko rośnie, jest proste do wykonania, puszyste i pulchne.
Proste, smaczne i bardzo efektowne roladki. Na przystawkę lub przyjęcia jako finger food. Można dowolnie zmieniać nadzienie lub dodatkowo nadziać oliwkę lub cebulkę. Polecam!
Ciasteczka korzenne w halloweenowej odsłonie. To nasze ulubione ciacha ze sprawdzonego wielokrotnie przepisu. Kruche, delikatne i aromatyczne. Wspaniale pachną przyprawami. Do tego tak szybkie i proste do zrobienia.
Idealne, ciepłe i pożywne śniadanie w zimowe poranki. Polecam, nie tylko dzieciom, bo choć nie wygląda zbyt zachęcająco, to jest naprawdę bardzo smaczna ;)
Takie buraczki, to obok marchewki z groszkiem, prawdziwie babciny dodatek do obiadu. W dobie dzisiejszych sałat z vinegretem, fasolki szparagowej czy kalafiora gotowanych na parze, to bez wątpienia jarzynka retro.
Grube plasterki soczystych jabłek w cieście naleśnikowym nie tylko ucieszą podniebienie, ale i odpędzą głód na długo. Polecam i zarazem przypominam o tej smacznej propozycji.
Smaczny domowy kisiel, w 100% naturalny. O wiele zdrowszy od sklepowego, pełnego sztucznych barwników i innych dodatków smakowych. Można go zrobić z dowolnych owoców, mogą być świeże lub mrożone. W zależności od ilości dodanej mąki ziemniaczanej może być mniej lub bardziej płynny - co kto lubi.
Bardzo łatwe, fenomenalnie wyglądają - najlepiej podać je na jakimś przyjęciu dla dzieci (synkowie oczywiście zachwyceni!), zrobić w różnych kolorach. Super!
Wychodzą malutkie - w sam raz na raz. Idealne dla dzieci. W słodkim cukrze pudrze, z lekko wyczuwalną cynamonową nutą. Podczas pieczenia idealnie zachowują kształt, nie rozjeżdżają się na boki, trzeba je więc sporo spłaszczyć - inaczej będziemy mieli kuleczki. Nie rumienią się zbytnio, ale już taki ich urok. Pyszne są. I śliczne.