Czekoladowe jeżyki
Słodkie, świąteczne jeżyki zrobione z biszkoptów, serka mascarpone oraz nutelli – dzieciom zasmakują na pewno . No i to świetny sposób by włączyć je w przedświąteczne przygotowania
SKŁADNIKI:
100 g przesuszonych biszkoptów
200 g mascarpone
100 g nutelli
polewa czekoladowa
kolorowe posypki cukrowe
Biszkopty umieść w foliowym worku i rozmiażdż wałkiem na piasek. Dodaj nutellę, mascarpone i dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj korpusy jeżyków lekko i wsadź do lodówki na kilka godzin (ja trzymałam całą noc).
Przygotuj polewę czekoladową.
Jeżyki nabij na patyczki do szaszłyków i maczaj w polewie czekoladowej, a następnie obsyp posypką, z cukrowych perełek zrób oczy i nos.
Odstaw i pozostaw do zastygnięcia.