Mogę śmiało powiedzieć, że była to najłatwiejsza i najszybsza szarlotka, jaką kiedykolwiek robiłam. Zawijane brzegi sprawiają, że wygląda ona uroczo rustykalnie. Jedzona na ciepło – smakuje wprost cudnie. Niezbyt słodkie, waniliowo-maślane ciasto skrywa jabłkowe nadzienie i chrupiące płatki migdałowe. Galette to coś stworzonego na jesienne popołudnia :)
Jedno z moich ulubionych ciast czekoladowych!!!
(...) Sprawia , że nie można oderwać się od talerza!
Niesamowicie miękkie … delikatne … rozpływające się w ustach!
Takie , przy jedzeniu którego nie myślimy o kaloriach i zapominamy o całym otaczającym świecie!
Już przy pierwszym kęsie chce się rzec : Chwilo trwaj!
To świetna propozycja na domową wędlinę i pomimo, że schab jest jaki jest - mięsko jest naprawdę soczyste i nie wiórowate. Dla mnie idealnie komponuje się kleksem dobrej musztardy, która podkreśla delikatny smak mięsa. Polecam!
Od tego dnia, jak usłyszałam i zobaczyłam na własne oczy czym nas się faszeruje..to mi mina mi zrzedła. Dlatego od pewnego czasu, coraz częściej kupuję po prostu mięso, które wydaje mi się Ok i sama przyprawiam a potem pieczę. Rezultat: Niebo w gębie!
Dziś mam dla Was kolejny niesamowicie smaczny przepis na ciasto z kaszy manny z dodatkiem soczystych brzoskwiń!
Ciasto to , jak wszystkie z kaszy manny jest niezwykle łatwe i szybkie.
Swoim smakiem pozytywnie zaskoczy nawet tych , którzy tego typu ciast nie darzą wielkim zamiłowaniem!
Wyszły obłędne - mięciutkie, pulchniutkie i pachnące. Na trzeci dzień ponacinałam je po skosie i wypełniłam masłem i posiekanymi, świeżymi ziołami. Smakowały wspaniale.
Zebra zebra zebra …. o jaką zebrę chodzi? A no o ciasto!Pyszne , łatwe i niesamowicie szybkie , które po rozkrojeniu zaskakuje swoim wyglądem przypominającym właśnie zebrę w paseczki!
)Co by nie mówić w torcie najważniejszy jest biszkopt i ja natrafiłam właśnie na idealny jak dla mnie biszkopt czekoladowy Piekłam różne biszkopty czekoladowe ,ale ten polecam wszystkim bo jest pycha i ładnie wyrasta nie robi się gumowy i sam w sobie jest lekki .
Przepis jest banalny, zaledwie kilka składników i prawie wszystkie z puszki. Dlatego przygotowanie zabiera bardzo mało czasu. Najlepsza jest, kiedy postoi kilka godzin w lodówce. Optymalnie byłoby, gdyby mogła "odpoczywać" przez całą noc, ale to się u nas chyba nigdy nie udało ;)