Bób ma fantastyczny, nietypowy i charakterystyczny smak. Nie potrzeba tu wielu ilości przypraw, kombinacji. Wystarczy odrobina miłości do gotowania, chęci do stworzenia czegoś dobrego, sól i... masło :)
Chodził za mną jakiś deser z cierpkim rabarbarem w środku (swoją drogą zauważyłam, że zwykle rabarbar występuje w duecie z truskawkami, ale to tak na marginesie). Upiekłam więc takie mini- placki owocowe, dodałam cytrusowy lukier i wyszło naprawdę dobrze.
Chleb ten mogę śmiało polecić wszystkim osobom, które lubią ciecierzycę. Podobnie jak sama cieciorka, chleb ten jest lekko orzechowy w smaku i zdecydowanie zaskakuje.
Co tu dużo pisać... poezja! Rozpływałam się przy każdym kęsie. Soczyste i naturalnie słodkie owoce pod chrupiąca, aromatyczną kruszonką. Owoce puszczą sporo soku, więc polecam wyjadać crumble prosto z foremki, w którym było zapiekane.
Muffiny razowe z owocami to klasyczny wypiek w zdrowszej wersji z mąką pełnoziarnistą, płatkami owsianymi i otrębami. Czereśnie doskonale dopełniają całości. Po sezonie można zastąpić innymi owocami. Idealne na 2 śniadanie
Muffiny z truskawkami to jedne z ulubionych wypieków mojego synka. Zresztą ten wypiek z różnymi owocami bardzo często gości na naszym stole – bardzo lubię je za prostotę i szybkość wykonania. Muffiny z tego przepisu są puszyste, delikatne i mają wspaniale chrupiąca skórkę. Niezawodne przy każdej okazji – tym razem w formie mini
Do oleju sezamowego dajemy sos sojowy ,ocet ryżowy wyciśnięty czosnek, cukier brązowy mieszamy dobrze. Dodajemy odrobinę posiekanej papryczki chilli. Następnie do sosu dodajemy owoce goji. Sos odstawiamy, żeby owoce goji napęczniały