By jednak tradycji stało się zadość, wczoraj poczyniłam obiad prawie-tradycyjny. Był kotlet i ziemniaki... Kotlet z piersi indyka, panierowany w ekspandowanym amarantusie.
By jednak tradycji stało się zadość, wczoraj poczyniłam obiad prawie-tradycyjny. Był kotlet i ziemniaki... Kotlet z piersi indyka, panierowany w ekspandowanym amarantusie.
Topinambur świetnie skomponował się z pasternakiem, delikatnie orzechowy smak obu warzy idealnie do siebie pasuje. Do tego chipsy - banalnie proste do przygotowania, a sprawiają, że zupa staje się dużo bardziej elegancka i nowoczesna.
Przygotowałam ją z dodatkiem czerwonej soczewicy i mleka kokosowego, dzięki któremu wyszła jeszcze bardziej kremowa. Świetnie łączy słodycz batatów i ostrość przypraw.
A dla Was mam dziś sałatkę, która na pewno nie raz zagości jeszcze w mojej kuchni. Moja wariacja na temat tradycyjnej 'oragne & fennel salad', świeża i soczysta, smaki naprawdę i d e a l n i e się komponują.
Jak wiosna-to wiosna!,na talerzu-też!,bo jak inaczej można nazwac to cale bogactwo kolorów,które możemy użyć do zrobienia wspaniale kruchych ,a jednocześnie delikatnych w srodku slodkosci.
Makaron, makaron, mój ukochany makaron:) Absolutnie pyszne, aromatyczne spaghetti, jedno z najlepszych jakie udało nam się przyrządzić. Szczerze polecam, jest fenomenalne!:)