To prawdziwa rozkosz móc połączyć w jednym cieście wszystkie trzy rodzaje czekolady czyli gorzką, mleczną i białą. Delikatny, wilgotny spód brownie, mazisty sernik o wyraźnej nucie wiśniowej i polewa z białej czekolady, czego chcieć więcej? Smakuje fantastycznie, polecam.
Zebra zebra zebra …. o jaką zebrę chodzi? A no o ciasto!Pyszne , łatwe i niesamowicie szybkie , które po rozkrojeniu zaskakuje swoim wyglądem przypominającym właśnie zebrę w paseczki!
Zwykłe ciasto murzynek, które znają chyba wszyscy, podane w trochę podrasowany sposób. Wyszło z tego pyszne ciasto z kremem. Myślę, że gdybym przełożyła murzynka dwa razy, to spokojnie mógłby pretendować do miana tortu.
Uległam półkruchemu, ciasteczkowemu, ale jednocześnie delikatnemu, lekkiemu, puszystemu, waniliowemu, w smaku i aromacie, ciastu. Dużo przymiotników, ale należy mu się jak najlepszy opis :) A w tym idealnym cieście, zanurzone są jabłka. Słodkie, mięciutkie, dosłownie rozpływające się w ustach, ale jednocześnie trzymające swój pierwotny kształt mimo zapieczenia. Bajka.
Sernik królewski należy do jednego z najlepszych serników. Bardzo go lubię. Jedząc go można się przenieść w czasy dzieciństwa i świąt. Jest wilgotny, pulchny a połączenie sera i kruchego kakaowego ciasta jest przepyszne. Myślę,że warto go jeść nie tylko od święta. Wbrew pozorom nie jest trudny w wykonaniu.
Pyszne i proste [ bez użycia miksera] do zrobienia, pomysł podpatrzony w Małej Cukierence.Ja dodatkowo przełożyłam bitą śmietaną [ ale to nie jest konieczne].
Wiem, że to dziwne, ale jeszcze nigdy w życiu nie jadłam tiramisu. Postanowiłam zrobić na najbliższą imprezę, a że akurat wypadło Halloween zapraszam na tiramisu z muchami.