Przepis ten zalicza się do grona moich faworytów. Mam go od bardzo dawna i często do niego powracam. Ciasto jest proste (wbrew pozorom) w wykonaniu , ładnie wygląda i , co najważniejsze , bardzo smaczne :-)
To moje pierwsze muffinki - kilka dni temu kupiłam formę ( wreszcie - po dłuuugim czajeniu się :) - i wczoraj zabrałam się za pieczenie . Muffinki wyszły smaczne , cukier trzcinowy faktycznie nadał im karmelowy posmak - chociaż dla mnie są ciut za słodkie ( następnym razem dam może trochę mniej cukru ) .
Bardzo smaczny i prosty deser dla wielbicieli kokosowych smaków. Słone krakersy połączone ze słodkim kremem budyniowym tworzą wbrew pozorom naprawdę zgrany duet :)
Uwielbiam jak słodziutkie muffiny przełamane są kwaskowym smakiem owoców. Zimą najlepiej w tej roli sprawdzają mi się maliny. Mrożone są dość łatwo dostępne, małe, niezbyt drogie i pyyyszne. Idealnie spełniają swoją rolę. Kwasek owoców przełamuję niesamowitą słodyczą białej czekolady. Lubię białą czekoladę - znacznie bardziej od tej zwykłej. A jak do tego dodamy jeszcze wanilię do ciasta to ciężko się oderwać od tych małych słodkości. Polecam wypróbowanie :)
Wynik mojego kolejnego eksperymentu kulinarnego: ciastka bardzo zdrowe, bardzo dietetyczne i z mnóstwem dobroczynnego błonnika. Idealne dla cukrzyków i osób na diecie: nie zawierają cukru ani mąki i bardzo znikomą ilość tłuszczu.
To najlepszy sernik nowojorski, jaki do tej pory jadłam Delikatny, jedwabiście kremowy i bardzo wilgotny…. Zastanawiałam się czy nie podać go z jakimiś owocami czy polewą czekoladową ale to tylko zepsułoby jego smak. Ten sernik nie potrzebuje żadnych dodatków, bo jest idealny !
Kasza jaglana z orzechami i mlekiem waniliowym - jedno z moich ulubionych śniadań w ostatnim czasie. Zdrowe, odżywcze, syte. Pełnowartościowy, prosty i pyszny posiłek. Polecam gorąco!
Jedne z najlepszych ciastek jakie zrobiłam i jakie jadłam! Ciastka bez mąki, tłuszczu, cukru czy sztucznych dodatków. Całkowicie naturalne, zdrowe i mega pyszne! Słodkie, chrupiące, delikatne... Zawierają jedynie zdrowe składniki: płatki owsiane, orzechy, żurawinę i pestki. Mega dawka witamin i składników mineralnych w jednym ciasteczku. Mają jeden minus - nie sposób się od nich oderwać!
Znowu placuszki .............. i znowu truskawki ............. czyli to , co lubię najbardziej. Proste , pożywne placuszki na bazie serka ricotta z dodatkiem otrębów przennych
Po upieczeniu rewelacyjnych ciasteczek owsianych przyszłą pora na zrobienie kolejnego kroku w kierunku zdrowych słodkości. Wpadły mi w oko kruche ciasteczka w stylu znanych digestiv'ów. Moim zdaniem te ciasteczka są nawet smaczniejsze, delikatnie słodkie z wyraźnie wyczuwalną nutą miodu.