Przyrządzam ją na różne sposoby jednak najbardziej lubię z młodą marchewką, boczkiem i koperkiem. To prosty przepis i powszechnie znany ale każdy ma swój sposób na smak doskonały.
Jeśli tak jak ja należycie do grupy truskawkoholików, którzy tymi owocami nigdy się nie przejedzą polecam lekką budyniową tartę z truskawkami w roli głównej.
Delikatne w smaku, aromatyczne i puszyste wprost rozpływają się w ustach. Od kiedy kupiłam maszynkę do lodów wprost zamrażalnik się z nią nie roztaje bo co chwila robię lody.
Bardzo smaczne i fotogeniczne ciasto. Definitywnie dla tych, którzy tak jak ja nie przepadają za suchymi i ciężkimi ciastami- babkami. Jest proste i praktycznie nie może się nie udać. Zupełnie nie przypomina żadnego innego.
Rabarbar jest moim odkryciem tego lata. Jego kwaskowaty smak przypadł mi bardzo do gustu. A w połączeniu ze słodkim,kruchym ciastem jest wprost przepyszny.
Do pewnego czasu nie jadałam ich wogóle ale teraz zdarza mi się je przygotować. Niektórzy robią je ze słodką kapustą ja jednak zdecydowanie wolę z kiszoną. Jest to bardzo szybki sposób na obiad.