Conchiglioni z uwagi na swoją wielkość i kształt nazywany popularnie muszlami. Makaron włoski podawany z nadzieniem wewnątrz. To wyjątkowy rodzaj makaronu, który pozwala na przeróżne szaleństwa kulinarne w zależności od tego co posiadamy w lodówce aż po niezwykłe pomysły, które przyjdą nam do głowy.
Ryba jest wyśmienita. Połączenie masła, bułki tartej i chrzanu daje niesamowicie smaczną pierzynkę pod którą kryje się biała, apetyczna ryba. Przepis jest godny polecenia co niniejszym czynię. Polecam wszystkim zabieganym jak i tym co mają więcej czasu a chcą spróbować czegoć naprawdę smacznego:)
Schab jest bardzo uniwersalnym mięsem, z którego można wyczarować prosty obiad, przystawkę lub wykwintną pieczeń na uroczystą kolację. Wszystko zależy od naszej inwencji i fantazji. Ja swoją roladę przygotowałam z myślą o tym, że bedzie dodatkiem do kanapek. Szybko jednak okazało się, że w połączeniu z sosem pieczeniowym, ziemniakami i surówką stanowiła również doskonałe danie obiadowe.
To danie mimo, że jest połączeniem najzwyklejszych ziemniaków i mięsa należy do moich ulubionych - może to smak dzieciństwa - moja mama robiła coś takiego i jest to po prostu pyszne. Ziemniaki poprzez pieczenie ich razem z mięsem i sosem nabierają takiego innego, ciekawego smaku.
Gnocchi występuje w wielu odmianach. Te najbardziej popularne na bazie ziemniaków, są też z dodatkiem serów, mogą być zabarwiane dodatkiem warzyw, ale robi się je również z dodatkiem lub na bazie puree z warzyw: szpinaku, karczochów czy jak w dzisiejszym przepisie dyni.
Wątróbkę z jabłkami robię od zawsze, w wersji z gruszką nie próbowałam, ale połączenia smaku nie obawiałam się. (...) Niesamowite połączenie składników i podane w cudowny sposób.
Smak mojego synka na pesto zmobilizował mnie w końcu do zrobienia prawdziwego pesto alla genovese. Robiłam je już, ale z orzechami włoskimi, tym razem zaś pojawiły się w nim aromatyczne piniole. Ugotowałam pełnoziarnisty makaron tagliatelle, wymieszałam z pesto i było pysznie. Bardzo nam smakowało i zrobię wkrótce ponownie
Kluseczki przepyszne i najdelikatniejsze ze wszystkich kluseczek. Robione dla dzieci, ale podjadane przez rodziców :) Oprócz tego mega szybkie do zrobienia. Można je podać na podwieczorek albo na kolację.