Ciasto cukiniowe jest delikatne i armatyczne. Cukinia nie jest wyczuwalna smakowo, natomiast dodaje ona wilgotności ciastu. Przepis jest nieskomplikowany, a ciasto zawsze się udaje. Śmiało polecam :)
Cukinia była posiana na zwykłym kompoście bez jakiejkolwiek chemii. Jest eko ale eko wielka :) Ale spokojnie, nadziewane były mniejsze :) Ta wielka powędrowała do starcia na placki. Mam jeszcze kolejne pomysły bo i cukinii w kolejce jeszcze niemało.
ukinia musi być naprawdę młoda i świeża gdyż inaczej będziemy mieli twardą skórę po upieczeniu, kiedy zaczynamy jeść najpierw ostry smak potem przygasza kwasowością z lekka słodyczą ... polecam :-)
Zielone szparagi, młoda maleńka cukinia, 3 ukochane sery i bazylia prosto z balkonowego ogródka!!! Zapraszam po nawet nie przepis ale propozycję przygotowania, bo trudno to co zrobiłam w ciągu kilku minut nazwać przepisem;)
Pyszne i lekkie, bezmięsne spaghetti z chrupiącymi warzywami :) W zasadzie jest to taka sałatka na ciepło, ale świetnie sprawdza się w roli obiadu. W dodatku potrawę robi się naprawdę szybko – przygotowanie „wsadu” trwa tyle co ugotowanie makaronu :)
. Oryginalne węgierskie leczo nie zawiera w swoim składzie cukinii, ale u nas ....tak się już przyjęło, że cukinia powinna być tak, jak kapusta w bigosie.