Do muffinek możemy dodać tylko odrobinę dodatków, możemy również "upakować" do nich naprawdę dużą ilość smakowitości, które będą dominować smakiem - wszystko zależy od naszej pomysłowości oraz preferencji smakowych.
Dziś ciasto, które już wielokrotnie gościło na naszym stole i za każdym razem szybko z niego znikało. Idealna propozycja dla wielbicieli wypieków pełnych soczystych jabłek. Mała ilość składników i łatwość przygotowania sprowadzają do tego, że naprawdę ciężko, aby ta szarlotka nam nie wyszła.
Bo ja już sama nie wiem... Choć doskonale zdaję sobie sprawę, że jabłka to jesienne owoce, w dzisiejszym świecie pełnym wybryków niekoniecznie natury są dostępne cały rok. Ba! Nie tylko dostępne, ale też pyszne.
Jedne z najlepszych babeczek jakie jadłam. Babeczki zasmakują każdemu, są wilgotne, pyszne, aromatyczne i bardzo proste! Z kremem z serka philadelphia smakują cudownie
Mój synek jeszcze w zeszłym roku miał chęć na upieczenie murzynka. Znalazł w internecie przepis, który mu się spodobał i upiekł ciasto. Było pyszne, wilgotne, bardzo szybko znikało.
Brownie czekoladowe z mnóstwem czekolady, ciasto jest ciężkie ale za to jakie pyszne :-) chyba nie znam nikogo kto mu się oparł. Naprawdę warte grzechu, Choć chyba to tego ciasta nie muszę was przekonywać ;-)
Od dzisiaj to ciasto dla mnie będzie 3 x NAJ w samych superlatywach: - Najlepsze ciasto czekoladowe jakie dotychczas robiłam - Najszybsze do wykonania - Najprostsze – już prościej nie można
Delikatny biszkopt pokryty niesamowicie mięciutka , delikatną pianką , przypominającą ptasie mleczko i wierzchnia warstwa z dodatkiem owocowej galaretki i borówek.
Wprost rozpływa się w ustach!
Ale oprócz tego, że świetnie smakuje to jeszcze pięknie wygląda!
. Jasna i ciemna masa serowa wzajemnie się przeplata , a polewa czekoladowa na górze jest dopełnieniem całości. Smakuje wręcz obłędnie … i nie tylko wielbiciele serników będą zachwyceni!
Szarlotka jest tak krucha że aż sypka, a do tego zachwyca grubą warstwą jabłek. Najważniejsze w tej szarlotce jest użycie odpowiedniej odmiany jabłek!!! Muszą być to odmiany szarlotkowe jak : w UK: Cox, Russet, Golden Delicious a w Polsce szara reneta czy koksa. Jabłka muszą być z tych szarlotkowych -twardych odmian, żeby w czasie pieczenia nie rozpadły się, ale zachowały ładny kształt.