Moja kolejna wariacja na temat pizzy to kurczak, broukuł, papryka i kukurydza. Pyszne, chrupiące ciasto i kolorowy farsz to kombinacja, która nie tylko dobrze smakuje ale i ładnie wygląda.
Serniki z budyniem piekłam już wiele razy, ale w proszku, a nie z ugotowanym. Z taką wersją spotkałam się pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni. Sernik wyszedł przepyszny ! Lekki i puszysty, wprost rozpływający się w ustach. Polecam :-)
Lekkie i pyszne placuszki pełne płatków owsianych - moje ulubione :) Przepis znaleziony na stronie Zdrowe Nie Nudne i wielokrotnie przeze mnie robiony w różnych wersjach - oczywiście bez smażenia na tłuszczu. Idealne na śniadanko!
Dawno temu wypatrzone na jednej ze stron piękne sadzone, czekały na swoją kolej na ten właśnie lutowy weekend. Bo zwykłe jajko i zwykłą parówkę można podać w tak niebanalny sposób...
Kurczak w aromatycznym, zielonym sosie to świetna propozycja na pyszny i lekki wiosenny obiad. Na pierwszy rzut oka można odnieść wrażenie, że ten iście „shrekowy” sos zrobiony jest ze szpinaku, ale tak naprawdę w jego skład wchodzą po prostu świeże zioła. Dzięki temu sos jest wyrazisty, a jego smak podkręca odrobina imbiru i chili oraz delikatna nuta kokosowa.
Tym razem spróbowałam sernika, na bazie twarogu i mascarpone. Co ciekawe, sernik ten piekł się w.... saunie! Bo w piekarniku nagrzanym tylko do 100 st. C. Do samego końca, nie wierzyłam że da radę, że się upiecze, i przez 3 godziny krążyłam i zaglądałam, czy coś się z nim zaczyna dziać. A upiekł się p r z e p i ę k n i e ! Jest w konsystencji twardy i kremowy, idealnie gładki, pyszny. Jak na razie, mój numer jeden.
Zachwycilam sie ciastem sypanym i juz spieszę,by wykorzystać je w kolejnym moim przepisie na wyjątkowe ciasto,z udzialem sera,jablek i bananów. Nazwę proszę potraktowac nieco z przymróżeniem oka,natomiast ciasto,uważam za jedno z najlepszych pieczonych przeze mnie .
Gdy nadchodzą ciepłe dni moje zapotrzebowanie na wszelkiego rodzaju zimne desery i napoje wzmaga się. Przeczuwam, że wcale nie jestem w tym odosobniona- w sumie to czysta fizjologia. Wśród lawiny zalewających nas napojów i deserów sztucznie wzmacnianych cukrem glukozowo-fruktozowym, aspartamem i barwnikami alternatywa domowej roboty shake'a jest na wagę złota!