Czarna herbata z takim syropem smakuje obłędnie. Do tej pory wypijałam dziennie całe litry; okazało się jednak, że mogę wypić jeszcze więcej! Syrop jest wyraźnie mandarynkowy, z lekką nutą korzennych przypraw. Mówię Wam - coś cudownego! I jak pięknie pasuje do śniegu za oknami...
Ja suchego lodu użyłam do drinków, które dzięki niemu zostały schłodzone i można było cieszyć się fajnym efektem dymiącym :-). Smak i zapach nie został oczywiście zmieniony :-)
Hugo - aperitivo na bazie prosecco z włoskiej prowincji Trydent-Górna Adyga. A tak jakoś trafiłam na ten przepis (zlotaproporcja.pl) i dziś się orzeźwiamy :-)
To nie są ploty, uwielbiam pić kolorowe szoty. Czasami je długo sączę, ale zawsze w końcu skończę. Przyszykowałam dla moich ludzi trusakwkowe szociki, a przepis dla Was - kochanej publiki. Zasypałam cukrem truskaweczki, później dolałam wódeczki, dosypałam też płatki dzikiej róży, bo to dobrze wróży.
Nalewka z pigwy wyróżnia się nie tylko osobliwym, owocowym smakiem, ale jest bogata w witaminę C i minerały, dodatkowo doskonale rozgrzewa w chłodne jesienno – zimowe wieczory 🙂